28 Wrze

Kawowe ciastka brownie *bez glutenu *bez laktozy *dzień kawy *29 września

29 września obchidzimy dzień kawy! To idealny czas na przygotowanie bezglutenowej przekąski oczywiście z jej dodatkiem. Ciastka są bardzo łatwe w przygotowaniu, szybciutko gotowe do spożycia i idealne na weekendowe popołudnie (oczywiście z gorącą, aromatyczną kawą).

Składniki:

►1 jajko

►30g ksylitolu

►200g gorzkiej czekolady (minimum 78%)

►60g oleju (np. kokosowego)

►50ml espresso

►30g mąki kokosowej

 

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuść z ksylitolem w kąpieli wodnej, dodaj espresso, olek, jajo, mąkę i dokładnie, lecz krótko wymieszaj. Na papierze do pieczenia rozłóż po łyżce ciasta (w dość dużych odstępach, ciastka mogą rozpłynąć się podczas pieczenia). Piecz w 150 stopniach przez 10-12min. Jedz po wystudzeniu!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe