07 Paź

Budyń kokosowo-waniliowy *bez glutenu *bez laktozy *wege

Z kaszy jaglanej można przygotować potrawy zarówno na słono jaki i na słodko. Polecam zawsze mieć ugotowaną porcję kaszy w lodówce, ponieważ nawet kiedy mamy tylko kilka minut na przygotowanie śniadania możemy ją podgrzać i zrobi np. ten krem kokosowo waniliowy. 

Składniki:

►50g szklanki kaszy jaglanej

►200ml szklanki wody

►40ml mleka kokosowego

►1 laska wanilii

►1/2 sztuki średniego banana

►30g wiórków kokosowych

►10ml oleju kokosowego

 

Sposób przygotowania:

Do garnka wlać wodę, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Z laski wanili wydobyć ziarenka, dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładką masę.

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe